Shiela d'Dapoq (@shiela.d.dapoq) β€” my ig my story 😍 for more recipes do surf my blog
πŸ˜… lama giler tak buat.. tetiba terrrr rajin 😁 saya tak amik order tau.. buat utk
πŸ˜… lama giler tak buat.. tetiba terrrr rajin 😁 saya tak amik order tau.. buat utk makan sendiri jer.. tapi kalau nak try buat boleh join class online saya. ramai dah pun anak murid online saya yg dah rancak berniaga #tauhubegedil ni.. cuma nak ngaku ker tak jer.. hehee.. . apa apa roger saya 0132096113 😍 memang resepi terbaik.. ada 2 resepi sos saya sertakan dalam module ni . .
22.01.2019 07:34:08
😻 posing gini nampak kempih kit pewwot kiter kan 😺 cepatlaa kakak gurl gi beli d
😻 posing gini nampak kempih kit pewwot kiter kan 😺 cepatlaa kakak gurl gi beli daging.. lapau ni 😾 . #kisahanakanakbulus🐾 . .
21.01.2019 05:55:39
Advertisement
πŸ˜πŸ˜˜πŸ‘ŒπŸΌ
.
Daging Masak Itam cara saya.. tak berapa nak itam sangat sebab anak doq w
πŸ˜πŸ˜˜πŸ‘ŒπŸΌ . Daging Masak Itam cara saya.. tak berapa nak itam sangat sebab anak doq warning jgn buh kicap byk sangat.. dia tak mau makan kalau itam πŸ€¦β€β™€οΈ resepi pun takdak.. masak sesedap tangan dengan hati penuh kasih sayang πŸ˜… . .
21.01.2019 00:56:50
❀️❀️❀️
.
alhamdulillah.. tempahan #pulutkuning #doorgift untuk #weddingreception
❀️❀️❀️ . alhamdulillah.. tempahan #pulutkuning#doorgift untuk #weddingreception malam ni.. fresh dari my dapoq dgn lapisan #serundingdaging πŸ‘ŒπŸΌ dihiasi dengan ukiran bunga rose dari sayoq carrot, teloq puyuh dll.. dipersembahkan dengan dalam bekas lutsinar indah berikat reben kuning keemasan.. dengan sopan berlapik keratan daun pisang harum aromanya.. manis sungguh dipandang mata 😊 . harga sebekas rm12.. mahal? tak dapek den nak nolong.. kiralah segala kosnya di situ dan kerumitan kejenya.. itulah #pulutkuningshieladdapoq 😍 dari dulu hingga kini dengan resepi warisan arwah bonda.. syukur Ya Allah . berminat utk membuat tempahan atau sebarang persoalan, sila whatsapp saya terus ke nombor talipon 0132096113. terima kasihhhhhh πŸ˜… . .
20.01.2019 11:33:16
πŸ˜…πŸ˜πŸ˜…
.
alhamdulillah.. my simple cooking today.. #nasitomato & #kormadaging πŸ‘ŒπŸΌ pe
πŸ˜…πŸ˜πŸ˜… . alhamdulillah.. my simple cooking today.. #nasitomato & #kormadaging πŸ‘ŒπŸΌ pencuk ke jelatah malas nak buat.. nanti ibu jer kena perabih 😬 . jangan mintak resepi sebab arini i masak main campak jer.. takde sukatan tepat nak bagi.. kang silap, nayyaaa 😬 . .
19.01.2019 13:33:50
πŸ˜…πŸ˜πŸ˜…
.
alhamdulillah.. my simple cooking today.. #nasitomato & #kormadaging πŸ‘ŒπŸΌ pe
πŸ˜…πŸ˜πŸ˜… . alhamdulillah.. my simple cooking today.. #nasitomato & #kormadaging πŸ‘ŒπŸΌ pencuk ke jelatah malas nak buat.. nanti ibu jer kena perabih 😬 . jangan mintak resepi sebab arini i masak main campak jer.. takde sukatan tepat nak bagi.. kang silap, nayyaaa 😬 . .
19.01.2019 13:12:13
Advertisement
😭 terjumpa gambar ni.. rindunya.. Allah..
.
abah.. insan pertama yang mengajarku
😭 terjumpa gambar ni.. rindunya.. Allah.. . abah.. insan pertama yang mengajarku alif ba ta & abc.. seawal umur 4 tahun aku dah boleh membaca.. tak masuk tadika pun.. hari hari abah akan paksa baca sokkabar jawi.. alhamdulillah.. handal laa jugak 😊 . mak.. insan yang mengajar erti seorang β€˜wanita’.. walau saya brutel tapi senduk dan kuali taklah kekok sangat ✌🏻 . sesungguhnya mereka berdua adalah insan hebat.. saya pun kadang rasa tak mampu mendidik anak seperti mereka.. syurga fidaus tempatmu Mak.. Abah.. semoga kita bertemu suatu detik nanti di alam yang kekal.. aameenn . AL FATIHAH . #cintasehidupsemati#mysyurgaduniaakhirat❀️ . .
19.01.2019 05:32:11
πŸ˜… asal ko bahagia.. bangun tido tadi basuh muka pun tkdan lap.. dah start massag
πŸ˜… asal ko bahagia.. bangun tido tadi basuh muka pun tkdan lap.. dah start massage pewwot 😬 . .
18.01.2019 10:19:08
πŸ˜…πŸ˜πŸ˜
.
ok i dah ngaku 😜 sapa tak #ngaku baik ngaku cepat.. hehehh.. sementara sto
πŸ˜…πŸ˜πŸ˜ . ok i dah ngaku 😜 sapa tak #ngaku baik ngaku cepat.. hehehh.. sementara stock masih ada menjelang CNY ni . sebelum hampa tanya, cheq share lah cara buat kerepek ni.. sebenaqnya bukanlah terror sangat.. encik suami yang ajaq pun.. dulu dia doq tulong mak dia buat kerepek kot 😁 paihtu pi refer tips dari otai otai tips sikit.. alhamdulillah.. berhasil dengan jayanya πŸ˜… rasa dia memang layannn.. macam hampa makan kentang dengan bawang goreng tu sekali.. haa.. beh kurang lagu tu laa . ok macam ni.. memula pi laa beli ubi ngaku arrowhead tu.. balik lps basuh bersih, kupas kulit tu dan sagat.. sagat tu penting.. mesti hat tajam dan nipis elok.. saya guna cap #tupperware 😁 senang guna.. bulan ni ada offer, harga cun πŸ‘πŸΌ pi cari lekaih sapa yg takdak.. nak order dgn saya pun buleh.. i lama dah jadi dealer beku πŸ€ͺ . sagat tu masuk dalam mangkuk ayaq laa noh.. siap sagat bilas bersih buang getah getah dia yang macam bertepung tu.. kalau tak dia macam kanji nanti goreng suka melekat lekat.. takmau lagu tu. ok siap basuh, toskan . panaskan minyak dan mula menggoreng dengan api kecil dulu supaya minyak masuk celah celah ubi. ini untuk mengelakkan dari melekat juga. selepas beberapa minit, nengok dia dah elok relai keping keping tu, besaqkan api dan terus goreng hingga warna keemasan. sebelum angkat curahkan sedikit ayaq garam dan kacau rata. ini untuk bagi rasa lemak masin sikit. bancuh ayaq garam pekat sikit sesiap. akhir sekali angkat dan toskan minyak yg berlebihan.. simpan dalam bekas kedap udara . Selamat Mencuba! 😍 . . #ngaku#ngakuchips#arrowheadchips πŸ‘ŒπŸΌ #byshieladdapoq#notforsale πŸ™πŸ» . .
18.01.2019 06:56:06
😬 berapa kali dah beli cherry.. konon nak buat black forest cake.. teragak nak m
😬 berapa kali dah beli cherry.. konon nak buat black forest cake.. teragak nak makan.. siang kata malam.. malam kata besok pulak.. tahlaa bila jadi cake tu.. kasi up semangat sikit plssss πŸ˜… . .
17.01.2019 16:17:52
Advertisement
😺 atas bawah.. naik turun dia doq jerit aghahh.. aghahhh.. bila nak balik aghahh
😺 atas bawah.. naik turun dia doq jerit aghahh.. aghahhh.. bila nak balik aghahh oii.. poning ibu dengar @sleeepiifara 😼 . #mayathecat#kisahanakanakbulus🐾 . .
17.01.2019 09:30:17
😁 baik #ngaku cepat 😬
.
.
😁 baik #ngaku cepat 😬 . ....more
17.01.2019 07:03:33
😍😍😍
.
alhamdulillah.. tempahan hari ini.. kalau nak cuba masak sebijik macam ni,
😍😍😍 . alhamdulillah.. tempahan hari ini.. kalau nak cuba masak sebijik macam ni, boleh join online class saya 😁 full video.. berminat? whatsapp jer 0132096113.. tq . #rendangdaging πŸ‘ŒπŸΌ #pulutkuningberhias#byshieladdapoq ❀️ #utktempahan#soklan#pulutkuningshieladdapoq#whatsappπŸ“² 0132096113 #selfcollect#denaialam#deliverybygrab#available . .
16.01.2019 14:39:21
😍😍😍
.
alhamdulillah.. tempahan hari ini ❀️
.
#pulutkuningberhias
#rendangdaging
😍😍😍 . alhamdulillah.. tempahan hari ini ❀️ . #pulutkuningberhias#rendangdaging πŸ‘ŒπŸΌ #byshieladdapoq#utktempahan#soklan#pulutkuningshieladdapoq#whatsappπŸ“² 0132096113 #selfcollect#denaialam#deliverybygrab#available . .
16.01.2019 12:24:00
Advertisement
😍😍😍
.
alhamdulillah.. tempahan hari ini dah selamat sampai ke tempat majlis by g
😍😍😍 . alhamdulillah.. tempahan hari ini dah selamat sampai ke tempat majlis by grab.. terima kasih @farizahz 😁 . #pulutkuningberhias#rendangdaging πŸ‘ŒπŸΌ #byshieladdapoq#utktempahan#soklan#pulutkuningshieladdapoq#whatsappπŸ“² 0132096113 #selfcollect#denaialam#deliverybygrab#available . .
16.01.2019 12:13:49
🌹🌹🌹
.
atas permintaan yang doq selalu pm tanya, saya buka satu lagi class #pulut
🌹🌹🌹 . atas permintaan yang doq selalu pm tanya, saya buka satu lagi class #pulutkuningberhias pada bulan depan. kalau cukup korum kita onz 😁 details seperti di bawah ; . date : 24th february 2019 fees : rm350 (full payment upon confirmation) location : usj subang jaya foc : 2 jenis carving knife food : breakfast & lunch provided . anda akan belajar cara membuat dan menghias seperti #pulutkuningshieladdapoq juga belajar teknik mengukir lebih 10 jenis bunga dari sayur sayuran . jika berminat sila whatsapp asap 0132096113 untuk mendapatkan tempat anda. tq 😍 . .
16.01.2019 06:53:26
😍😍😍
.
arini saya buat R&D baru untuk dapatkan resepi Kuih Bakar Berempah versi y
😍😍😍 . arini saya buat R&D baru untuk dapatkan resepi Kuih Bakar Berempah versi yang boleh diterima semua kat dalam umah ni. kalau saya, suka yang kuat rasa rempah tu tapi anak muda tak boleh terima kot tekak depa.. apapun texture tetap menten gedikkks 😁 hehehh.. kalau kejong jer bosan makan.. ok saya share sini resepi kat sini.. . bahan bahan : . 10-15 helai daun pandan 2 cawan air (filtered) 2 cawan santan segar 5 biji telor ayam size B 1/2 cawan gula pasir 2 sudu besar planta 1 1/4 cwn tepung gandum 2 sudu kecil tepung jagung 2 sudu kecil jintan manis 1 batang kayu manis pewarna hijau & kuning secubit garam . caranya : . sangai sebentar jintan manis dan kayu manis yang telah dihancurkan. kemudian blend bersama daun pandan dan air. jangan blend lama sangat nanti kuar rasa getah pandan.. tak sedap nanti. tambahkan sedikit pewarna . tapis jus pandan tadi. masak bersama santan, gula dan secubit garam hingga naik wap. sejukkan sebentar.. **kalau sapa suka manis boleh tambah sikit lagi gula . satukan telur, planta, tepung dan bahan santan yang kita masak tadi. kacau rata dan masukkan ke dalam blender dan blend hingga sebati. . panaskan oven. sementara tu, panaskan acuan atas dapo.. letakkan sedikit margerin dan minyak sapi. bila acuan dah panas, tuangkan adunan. biar masak seketika dan tabur bijan yang telah disangai . pindahkan ke dalam oven dan masak selama 20 minit dengan menggunakan api atas bawah. kemudian tambah lagi 5 min bakar dengan api atas sahaja . bila dah masak sapukan atas permukaan kuih dengan sedikit margerin planta campo sedikit minyak sapu. setelah sejuk bolehlah dihidangkan. 1 adunan ni saya dapat 4 kuntum bunga kemboja 😁 . Selamat Mencuba! . .
15.01.2019 10:42:25
😍😍😍
.
#siscuba
#anaknakmakan
#byshieladdapoq
#bakewithlove❀️
.
.
15.01.2019 08:39:51
Next
loading