Nur Amalia Ridzwan (@aishalyaridz)
Semangat nak balik raya dah ni. πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
Semangat nak balik raya dah ni. πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…...more
22.05.2019 05:33:07
Happy mother’s day, mak. Thank you mak for everything that you have done. I love
Happy mother’s day, mak. Thank you mak for everything that you have done. I love you mak 😘😘😘😘
12.05.2019 07:16:26
Advertisement
Macam kakak-kakak siam yang menega kat padang besaq pula gaya dengan beg silangn
Macam kakak-kakak siam yang menega kat padang besaq pula gaya dengan beg silangnya mai makan kenduri. πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
24.04.2019 11:31:23
Rezeki pindah Melaka dapat jumpa @ernimatz  depan2. Kebetulan mai beli almond bu
Rezeki pindah Melaka dapat jumpa @ernimatz depan2. Kebetulan mai beli almond butter yang sihat dari sis erni ni, dapat la jumpa. Sebelum ni hanya follow je kat ig. Tgk depan2 orangnya slim je tau pastu ramah lagi. Mcm tak cukup je masa nak sembang panjang2. Nanti la ada rezeki teringin juga nak pegi gym tempat sis erni ni. Pipi akak mcm gebu sikit. Kena eat clean lebih lagi ni n start workout semula. Maklumlah sebelum ni kena rehatkan diri lebih kurang sebulan lebih daripada aktiviti berat2 sebab atas nasihat doktor. Ni doktor dah bagi green light, kita mula balik workout. jeles tengok sis erni kita ni. HeheheπŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†
07.04.2019 11:29:38
Selamat pengantin baru fizah dan husband. Semoga ikatan perkahwinan berkekalan s
Selamat pengantin baru fizah dan husband. Semoga ikatan perkahwinan berkekalan sampai ke syurga. Aaminn. . Hampir 10 tahun tak jumpa. Kawan masa zaman bbnu dulu πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚. Kawan sekelas dan housemate masa study UiTMPP dulu. Maintain ja fizah. #kenduri#feldamelati#jengka11#uitmpp
24.03.2019 07:59:35
Balik Langkawi baru ni attend kenduri kawin kawan masa zaman sekolah. Tiga orang
Balik Langkawi baru ni attend kenduri kawin kawan masa zaman sekolah. Tiga orang dah jadi wife orang, tinggai sorang lagi mek fatin. Tapi dulu dapat berita fatin dah kawin senyap-senyap siap dah ada anak 2 orang. Liar betoi gossip itu kan fatin? πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†. .
15.03.2019 13:49:38
Advertisement
Lepas urusan di Melaka, sebelum balik Kuantan, kita singgah Sg Besi sat. Lama ta
Lepas urusan di Melaka, sebelum balik Kuantan, kita singgah Sg Besi sat. Lama tak jumpa tok. Jumpa sekejap pun jadi la untuk ubat kerinduan. Nanti kami pi lagi. Terima kasih wafiy jamu coklat kat kak malia dengan abg sham. Nanti jamu lagi tau 😁😁😁
15.03.2019 04:23:26
Kuey teow sup siam favorite akak. Berpuluh tahun tak makan wehh. Feeling bila la
Kuey teow sup siam favorite akak. Berpuluh tahun tak makan wehh. Feeling bila lama tak makan, pastu makanan ni dah depan mata macam nak jatuh ayaq mata. #foodporn#foodgasm#foodinsta#foodphotography#foodie#foodstagram#foodlover#foodnetwork#malaysianfood#asianfood#langkawi#foodpassion#foodheaven#foodtrip
02.03.2019 12:52:49
Sebelum dan selepas. Ini bukan iklan testimoni produk. Kempen nak ajak kawan-kaw
Sebelum dan selepas. Ini bukan iklan testimoni produk. Kempen nak ajak kawan-kawan hidup cara sihat, eat clean dan jangan takut nak makan nasi atau sumber carbo yang lain sebab takut gemuk. . . . . Dulu muka ada senyum sebab banyak sangat makan makanan tak seimbang. Diet tak seimbang. Junk food, fast food dan process food tu dah macam bff kakak lagi. Air manis2 dan segala jenis manis kakak suka tau. Tanpa sempadan. Tak confident langsung ambik gambar dari depan. Mesti nak posing senget konon ada efek slim. . . . . Selepas pun muka ada senyum juga. Senyum sebab diri sendiri rasa lebih sihat, amalkan diet seimbang, banyak makan REAL FOOD berbanding junk food, fast food and processed food, banyak bersenam dan menjadi lebih berani ambik gambar dari arah hadapan. . . . #weightlossjourney#fatlossjourney#healthylifestyle#fitnessmotivation#pcosweightloss#5yearsttc#ttcweightlossjourney#ttcweightloss#motivation
17.02.2019 15:40:02
Ni dia depa panggil durian hijau. Hanya kat Beserah,Kuantan ja ada tau durian je
Ni dia depa panggil durian hijau. Hanya kat Beserah,Kuantan ja ada tau durian jenis ni. Rezeki hari ni dapat makan durian ni. Boleh lawan musang king dah. Sekali dah rasa buah jenis ni, memang tak cari dah musang king. . Akak surrender uolls kalau ada buah durian depan mata. Memang buah favorite sangat la. Lemak naik sikit satu hari sebab buah durian, i rela u πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜† . . #kingoffruits#durian#durianhijau#malaysian#healthyfats#favoritefruit#asiansfavorite#kuantan#beserah
10.02.2019 09:02:54
Advertisement
Aunty rindu kat Ezwan Lutfi. #nephew #auntieinlove #auntiesboy
Aunty rindu kat Ezwan Lutfi. #nephew#auntieinlove#auntiesboy...more
30.01.2019 12:22:36
Masak kurma ayam guna greek yogurt untuk gantikan dengan tairu, susu cair, atau
Masak kurma ayam guna greek yogurt untuk gantikan dengan tairu, susu cair, atau pun segala jenis produk tenusu lain yang tinggi kandungan lemak dan gula. Nak pakai santan boleh tapi dengan syarat guna santan segar, direct kita guna buah nyioq atau kelapa tu sendiri. Santan kotak tak di galakkan sebab santan kotak ni sebenarnya lebih kurang macam process food atau junk food juga. Banyak bahan lain lagi dalam tu. Always go with REAL FOODS untuk lebih sihat. Avoid ambik apa-apa supplement kecuali atas nasihat doktor yang memang kita kena ambik supplement sebab badan kita memang kekurangan zat. . P/s: Kalau perasan kat yogurt ni ada tulis guilt free indulgence kan. Konon2 kita boleh enjoy makanan banyak2 tu tanpa rasa bersalah atau takkan gemuk la sebab makanan sihat. Hahaha ayat marketing sangat tau. Jangan mudah percaya. Satgi hampa beli pi hantam makan sampai 2 3 bekas pastu merungut awat berat x turun2. πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ bersederhana la dalam semua benda k. Jangan lebih atau kurang sangat. . #malaysianfood#homecookedmeals#homecookingisthebest#healthyfood#healthylifestyle#greekyogurt#kurusmalaysia#hidupsihat#foodporn
29.01.2019 06:28:30
53rd day of IF.
.
.
Nasi beras merah + ikan panggang tanpa minyak + ulam.
.
.
Da
53rd day of IF. . . Nasi beras merah + ikan panggang tanpa minyak + ulam. . . Dah lama tak upload gambaq makan2 kan? Tup tup sat ja dah 53 hari buat IF ni. Nak dekat 2 bulan dah. Tapi mungkin lepas ni, akk nak stop kejap buat IF. Eh stop IF bukan bermaksud akak stop makan healthy tau, cuma rindu pula diet masa mula2 akak buat dulu. Makan 4-5 kali sehari tapi berat tak naik. Jangan risau. Nanti dah bosan buat diet makan banyak kali, akak buat balik IF ni. πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜… Kena inovasi cara diet dan pemakanan kita supaya kita konsisten nak jaga kesihatan dan makan makanan sihat secara berterusan. Nanti akak rajin, akak share post #weightlossjourney akak k. . . #intermittentfasting#healthyfood#healthylifestyle#eatinghealthyisfun#eatclean#weightlossnaturally#nosupplementsneeded#loveyourself#loveyourbody#healthyfoodporn#foodgasm#foodism#foodoftheday#foodnetwork#homecookedmeals#homecookingisthebest#hidupsihat#makanansihat#kesihatan#jomkurus#kurusnalaysia
16.01.2019 08:29:41
Advertisement
46th day of IF.
.
.
.
.
Nasi minyak + lettuce + telur dadar. Takda selera pula n
46th day of IF. . . . . Nasi minyak + lettuce + telur dadar. Takda selera pula nak makan lauk berdaging. Kalau ikutkan nasi pun cam tak lalu nak makan. Haih kenapa la mood hari ni tak tau. . . . . #intermittentfasting#foodporn#foodgasm#foodinsta#foodstagram#malaysianfood#kuantan
09.01.2019 09:48:29
45th day of IF.
.
.
.
.
Nasi minyak + ayam goreng. Kalau orang tanya makanan apa
45th day of IF. . . . . Nasi minyak + ayam goreng. Kalau orang tanya makanan apa paling sedap. Jawapan sis, Of course makanan free ya. πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ Di sebabkan tadi husband ada meeting kat office dia, then diorang provide makanan, apa lagi husband call jangan masak. Dia bawa balik makanan dan kita kongsi. Sebungkus tu boleh makan seramai 4-5 orang dah. Seperti biasa memang sis makan nasi suku je. Konon lapar nak makan banyak2. Berangan. Tak daya dah diknon. Bak kata husband, nafsu nak makan tu mengalah orang mengandung. Perut tu dah mengecut. Dah tak boleh terima makanan banyak2 dalam satu masa yang sama. . . . . #intermittentfasting#foodporn#foodgasm#foodinsta#foodstagram#malaysianfood#kuantan
08.01.2019 11:05:17
Next
loading